29 oktober

Het is vandaag precies één jaar na de onthulling van het Joods Monument in Utrecht. Het is heel erg mooi dat er nu een monument is.

Over de fouten
De publiciteitsgolf van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat de correctiepagina op de officiciële site na maanden eindelijk is bijgewerkt.

Helaas is dit (weer) met de franse slag gebeurd, want niet alle correcties zijn overgenomen. Ook staat op andere pagina's nog steeds een storende fout over het sterfjaar van de eerste persoon die in de publiciteit kwam als zijnde 'vermeld op het monument, maar heeft de oorlog overleefd': Esther Groenteman-Cohen. Dat moet 1994 zijn en niet 1982, zoals al meer dan een half jaar op de officiële site staat (deze fout is ook op deze site gemeld).

Ik nodig u uit om op deze blog/site de eerdere berichten te lezen om te snappen waar de ergernis vandaan komt over de 'franse slag' van de (voormalige) stichting die het monument en de website heeft gerealiseerd. Ze heeft op haar website en in de media vele onjuistheden geuit. Juist met betrekking tot de (namen van) joodse slachtoffers is dit voor zo'n stichting ver onder de maat.

Jim Terlingen